Четирима кандидати за народни представители в студиото на „Здравей, България”

Пореден предизборен дебат в ефира на NOVA. В студиото на „Здравей, България” гостуваха Иван Иванов от „БСП за България”, Иво Мирчев от „Демократична България”, Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!” и Кузман Илиев от „Българските патриоти”.

Те коментираха последните социологически проучвания.

„Изходът от изборите никак не е предсказуем в момента. Социолозите дори не могат да гарантират колко партии ще влязат в парламента. ГЕРБ е в изолация, единствено БСП може да предложи сериозна сигурна програма и промяна”, заяви Иван Иванов от „БСП за България”.

„Призовавам българските граждани да излязат и да гласуват в неделя и да не обръщат внимание на социологията. На предните избори повечето агенции ни даваха 2-3% по-малко от това, което реализирахме. На тези избори също ще е така”, заяви Иво Мирчев от „Демократична България”.

„От хората зависи какво ще се случи, не всичко е социология”, каза Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Направихме една добра разяснителна кампания, доста диалогична. Създава се сериозен патриотичен фронт срещу атакуващия либерален диктат”, заяви Кузман Илиев от „Българските патриоти”.

„Тренд”: ИТН с минимална преднина пред ГЕРБ

„БСП е готова да поеме отговорността с ясна програма. Първо трябва да се индексират пенсиите, както и да се осигури буфер на българските граждани за предстоящата криза, която идва след COVID-19”, каза Иван Иванов.

„В момента борци за светлото бъдеще – колкото искате. Въпросът е каква работа има да се върши”, каза Арман Бабикян.

За „Демократична България” пък приоритет номер 1 е борбата с корупцията, следвана от възстановяването на икономиката, помощите за бизнеса и българските граждани, модернизацията на страната, в която влизала и съдебната реформа, обясни Мирчев.

„Демокрацията е коалиционна игра. Трябва да носиш отговорност. Като искаш да помогнеш на средната класа - да направиш семейно подоходно облагане. Това беше въведено под давление на "Българските патриоти". Това стимулира средната класа да работи, а не раздаването на пари на калпак”, каза Кузман Илиев.

Целия дебат гледайте във видеото.