Заключителната среща от надпреварата за европейската титла може да бъде проследена и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Повече от вълнуващ двубой очаква зрителите на зрелищния финал на UEFA EURO 2020™ в неделя. Оспорваната среща между двата най-добри отбора на първенството – Италия и Англия може да бъде проследена от 22:00 ч. по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

Италия срещу Англия е кулминацията на едно историческо издание на Европейското първенство по футбол. Финалът на UEFA EURO 2020™ на 11 юли ще противопостави двата отбора за първи път на толкова късен етап от голям международен турнир и представлява едва второ участие на “Трите лъва” в директен спор за трофей от победата на Световния шампионат през 1966 г.

Арена на ключовия сблъсък отново ще бъде стадион „Уембли“ в Лондон, а Италия ще опита да запази перфектното си представяне срещу този съперник на големи форуми, докато преследва второ отличие от надпреварата 53 години по-късно.

“Скуадра Адзура” остави далеч назад предишното си най-резултатно представяне на Европейско първенство - но с 12-те си гола се изправя срещу най-добрата защита на турнира. Англия допусна за първи път попадение едва в полуфинала срещу Дания и постижението на островитяните е особено впечатляващо на фона на атакуващия профил на издание 2020.

140-те гола в мачовете преди финала – или средно по почти 3 на двубой – превръщат UEFA EURO 2020™ в най-резултатния турнир в цялата модерна история на надпреварата. Голям принос за това има и друг рекорден показател – 11-те автогола досега са повече от всички 15 предишни издания взети заедно.

Специалното коментарно студио „Еуфория“ за финала на надпреварата стартира в 21:30 ч. по NOVA с водещ Борислав Борисов. Бляскавата церемония по закриването на UEFA EURO 2020™, коментари на спортни анализатори и живи връзки със спортните журналисти на Нова Броудкастинг Груп от мястото на събитието очакват футболните фенове във вълнуващата нощ.

Ще грабне ли Англия първата си европейска титла или националният отбор на Италия ще спечели големия трофей? Не пропускайте да видите изключителния финал на най-грандиозното спортно събитие за годината – UEFA EURO 2020™ тази неделя от 22:00 ч. по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.