В града гласуваха два пъти на парламентарни и два пъти на кметски избори

В Благоевград изборният ден започна спокойно. Това са четвъртите поред избори за тази година – парламентарни, два пъти кметски и отново парламентарни. Избирателната активност в града е малко по-голяма от тази по време на изборите за градоначалник, които се проведоха преди няколко дни.

„Има интерес, хората идват, гласуват и се справят добре. Не е толкова трудно да се гласува с машина. Дори възрастните граждани с малко помощ се справят добре. Имаме добре обучени хора, които дават указания от разстояние”, сподели председателят на комисия Ваня Крумова

В Благоевград преди дни няколко души бяха задържани за купуване на гласове.

В Кресна машинното гласуване също протича без проблем. От РИК съобщиха, че 8 машини в областта не са проработили. Те се намират в различни села. В Логодаш и в една от секциите в Петрич проблемът е решен. В село Струма преминаха към хартиено гласуване малко след 11 часа, тъй като машината е дала дефект.

„Сутринта при стартиране на процедура изпълнихме всички функции. Когато вкарахме картата за гласуване, машината изписа, че принтерът няма хартия и не ме допусна да гласувам.Всъщност хартия има”, обясни председателят на СИК Витко Веселински. Машината е тествана предния ден, тогава е отчела всичко нормално.

Председателят на СИК в Горно Краище е обявил, че няма да се яви, тъй като е разбрал, че вместо с машина, ще се гласува с хартия.

А в Симитли председател на СИК определял кой да влиза с придружител.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК