Проблемът вече е отстранен и вотът протича нормално

Техническа грешка в информационните книжни табла пред изборните секции забави гласуването в област Сливен. Вотът бе възстановен след прекъсване от близо час, съобщиха от областната администрация по данни на РИК. 

„В началото на изборния ден се установи несъответствие за една партия между кандидатската листа в машината и хартиеното табло, което се поставя пред избирателната секция. На места гласуването е преустановено за 30-40 минути, но сега изборният процес тече нормално”, обясни Стелли Стефанова  - говорител на РИК – Сливен.

Тя коментира информация, че изборният процес в града е преминал изцяло на хартия. Стефанова е категорична, че към момента това не е така. Гласуването в града протича нормално. Не се образуват опашки.

„Когато е изкаран нулевия протокол  с всички кандидатски листи, се установява несъответствие в имената в листата на една политическа сила в машината и на таблото. Сега ще бъдат променени имената на таблото”, обясни Стефанова.

Първите сигнали в Районната избирателна комисия са получени след 7,15 часа. По указание от Централната избирателна комисия изборният процес временно бе спрян. Веднага са отпечатани нови книжни табла. Гласуването продължава в нормална обстановка.

Грешка в софтуера на машините за гласуване няма, подчертаха от Районната избирателна комисия.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК