Това се е случило в село Капитан Петко

37-годишен жител на село Капитан Петко е задържан в полицейското управление в Шумен за хулиганство след скандал в изборна секция.

Малко след 10 часа днес полицейски служител, ангажиран с охрана на секция в селото, подал сигнал на мобилен екип за възникнало напрежение в помещението за гласуване. По негови данни между жител на селото и член на секцията възникнал спор на висок тон. На място веднага е пристигнал подвижен екип.

Първи официални данни за избирателната активност

Изяснено е, че в секцията влязъл да гласува 37-годишен жител. Докато си изчаквал реда за гласуване чул, че заместник-председателят на комисията прави забележка на друг гласоподавател, който придружава майка си и й давал указания как да гласува.

Мъжът му казал да не прави забележки на хората в селото, обменили си реплики, след което 37-годишният ударил шамар на заместник-председателя на избирателната комисия. Той е напуснал помещението и се е отправил в неизвестна посока.

Извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен. След задържането му е осигурена възможност да упражни своя вот.

Информация: Деян Герговски

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК