От партията направиха изявление час преди края на изборния ден

Изявление в централата на ГЕРБ час преди края на изборния ден направиха Тома Биков, Даниел Митов и Деница Сачева. 

„Свидетели сме на безпрецедентен изборен ден. На изборен хаос от сутринта. На ЦИК, която реши да започне работа в 9 ч. сутринта, при положение, че изборният ден започва от 7 ч. ЦИК, контролирана от президента Радев, избяга от отговорност и я прехвърли на Районните избирателни комисии. На блокирани машини, на хора, които не са успели да упражнят правото си на вот. На хора, които са се отказали да упражнят правото си на вот. Поради това регистрираме и най-ниската избирателна активност през последните 30 години на парламентарни избори”, каза Тома Биков.

EXIT POLL: Шест партии влизат в следващия парламент

По думите му за първи път в новата демократична история на страната министърът на вътрешните работи в служебното правителство излизал да прави кампания в полза на определени политически сили и в ущърб на други, визирайки ГЕРБ.

„Г-н Бойко Рашков вместо да организира изборния ден, който и без друго е доста проблемен, дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия, в която агитира в полза на други партии, защото очевидно е уплашен от резултата”, каза Биков. 

Той обвини Рашков, че през последните два месеца е „мачкал по всички възможни начини активистите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ”.

„Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му потърсим отговорност още от утре”, категоричен беше Биков.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК