Вижте кога ще стане това

Англия ще премине към четвъртата и последна фаза от правителствения план за вдигане на ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19. Това ще стане в рамките на седмица, заяви министърът на здравеопазването пред парламента, съобщава „Скай нюз”.

Без карантина за напълно ваксинирани британци, върнали се на Острова

По думите на Саджид Джавид „това е повратен момент за страната. На 19 юли на Острова ще бъдат премахнати рестрикциите за социалните контакти, обяви той. Така на всички бизнеси, които към момента са затворени, като нощните клубове например, ще бъде разрешено отново да приемат клиенти. „Всички с нетърпение очакваме това да се случи и искаме това да е еднопосочно пътуване и да не ни се налага отново да връщаме мерките”, заяви Джавид пред Камарата на общините.

Англия облекчава мерките за децата и напълно ваксинираните

По думите му според последните данни нивата на заболеваемост едва ли ще окажат натиск върху болничната система. „Ако не преминем към четвърта фаза сега, кога ще е най-подходящият момент?”, попита здравният министър.

Като част от последната фаза на правителствения план бизнесите и организаторите на големи събития ще бъдат насърчени да използват така наречените „COVID паспорти” – доказателство за две поставени дози от ваксина, негативен тест или преболедуване на коронавирус, с цел намаляване на риска от разпространение на заразата.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК