Шофьорът бил пиян и без книжка

Тежка катастрофа по чудо без жертви в Бургас.

На кадри от охранителни камери, с които NOVA разполага, се вижда как бял автомобил се движи с висока скорост, отнема предимството на друг автомобил, след което се стига до сблъсък. Колата се преобръща многократно и минава на сантиметри от пешеходци. В района има и детска градина.

Инцидентът е станал в неделя вечерта, по тази улица се движи автомобилът на 22-годишна водачка, чието предимство е отнето от движещ се с изключително висока скорост автомобил. При удара автомобилът нарушител се преобръща и за малко не връхлита двете жени, които вървят по улицата отсреща. По данни от полицията виновният шофьор е бил пиян и без книжка.

В деня на изборите, около 20 часа, зад волана на черният автомобил, който е с предимство на кръстовището до детската градина в бургаският квартал „Долно Езерово“ е дъщерята на Ивайло.

„Има лоша видимост. То се вижда и от кадрите, които ще излъчите. В последния момент вижда засилен автомобил, който след катастрофата се обръща и по-надолу, на около 30-40 метра спира автомобила. Доста е уплашена, доста е уплашена и да се надяваме по-бързо да се възстанови“, споделя бащата.

На кадрите, заснети от охранителните камери в дома на Ивайло, се виждат две разхождащи се жени по тротоара, пред които колата буквално прелетява. За щастие те са невредими. Ивайло не познава жените, но за него те са се разминали със смъртта.

Кола блъсна майка с две деца на пешеходна пътека в Несебър

На място веднага са пристигнали екипи на полицията, които установили, че зад волана на преобърналия се автомобил е 29-годишният Радостин Динев.

"Касае се за неправоспособен водач,който е употребил алкохол с концентрация 1,29 промила, установено чрез тестване с дрегер. Въпросният водач не е пропуснал приближаващ от дясната му страна в кръстовище с равнозначни улици водач, в резултат на което блъска въпросният автомобил, а той от своя страна, както виждате от кадрите, би могъл да доведе до много по-сериозна трагедия", обясни Цветелина Рандева- говорител на ОД МВР-Бургас.

Екип на NOVA откри колата от видеото пред дома на Радостин, но той не бе на адреса.

А Ивайло е притеснен за безопасността не само на своите деца, но и на всички, които ежедневно се движат по улицата покрай дома му, защото обикновено никой от водачите не спазвал ограничението на скоростта.

„Тук първо е детска градина. Най-малкото, което може да се направи, са пешеходни пътеки, легнали полицаи, за да убият скоростта, за да не се получава втори път такива инциденти“, смята той.

По случая е образувано досъдебно производство.