Преди дни НЗОК установи нарушения за над 1 млн. лв.

Прекратиха договора за управление на изпълнителния директор на "Пирогов" - проф. Асен Балтов, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Нарушения в „Пирогов”, болницата ще връща над 1 млн. лв.

Шефът на спешния институт е отстранен от поста си след проверка на Здравната каса, която установи няколко протокола за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.

"Пирогов" с възражение за откритите от НЗОК нарушения

За нов директор на лечебното заведение е назначен проф. Иван Поромански – началник на Клиниката по гнойно-септична хирургия. Той е завършил Медицинския университет в София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е неин началник.

За установените нарушения стана ясно в началото на седмицата. Те включват oтчитани медицински дейности, които не са извършвани, взимани допълнителни средства от пациенти, въпреки че лечението им се плаща от касата, и отчетени пациенти, които не са били лекувани в болницата.

Към момента, Балтов не отговаря на телефона си, но малко след 15 часа е публикувал статус в социалните мрежи, в който е отбелязал шефа на касата. Балтов посочва, че „Пирогов” не е спирал да работи от 1951 година и завършва с думите - "голям срам".