Това предизвика недоволство сред бранша

ДАНС с проверки по барове и ресторанти. Няма да се търсят съмнителни стоки или издирвани лица, а дали заведенията имат антитерористични планове. Оказва се, че собствениците трябвало да изготвят такива още преди четири години. Проверката предизвика недоволство сред бранша.

ДАНС започна проверки по заведенията (ВИДЕО)

„Има един Закон за противодействие на тероризма от 2017 г. Към него има наредба, която гласи, че всякакви обществени места с площ над 5000 кв. м и с над 200 места за посетители, трябва да има такъв антитерористичен план. Ние недоумяваме как за пореден път държавата абдикира от задълженията си и ни ги вменява на нас. Ние не сме полицаи и няма как да следим кой пуши в заведенията, кой е терорист и кой не”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на „Сдружението на заведенията в България” Емил Коларов.

Специални стикери за туристическите обекти с ваксиниран персонал

По думите му глобите в тази наредба са доста солени. За физическите лица те са между 300 и 1000 лева, за лицето, назначено да отговаря за спазването на антитерористичните мерки - между 1000 и 5000 лева, а за юридическите лица - от 3000 до 10 000 лева.

Повече гледайте във видеото