По време на разпита пред сградата на ГДНП се проведе протест

Бойко Борисов направи изявление пред медиите, след като бе разпитан в Главна дирекция „Национална полиция”. Той заяви, че е повикан заради три сигнала от 2009 до 2012 г. 

„Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление, и трите сигнала, за които давах сведения, са за това, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил. Това са от 2009 до 2012 г. За заплаха, че някой ще го ям”, уточни той. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Минути преди 10 бившият премиер Бойко Борисов пристигна пред Главна дирекция национална полиция, където беше призован за снемане на писмени сведения. На влизане лидерът на ГЕРБ запази мълчание. 

45 минути бившият премиер и лидер на ГЕРБ остана в сградата на „Националната полиция”. Адвокатът на Борисов Менко Менков беше лаконичен относно разпита. Каза, че сигналите са били за „измислици от преди 13 години”.

 


Бившият премиер пристигна в Главна дирекция „Национална полиция” няколко минути преди 10 часа и беше посрещнат от агитка - симпатизанти на ГЕРБ, в негова подкрепа. Те скандираха: „Бойко, с теб сме!”, „Пуснете Бойко”, и „Долу Рашков!”.

Бойко Борисов се яви на разпит в МВР

Борисов коментира и решението на Централната избирателна комисия, която първоначално отхвърли, но след това прие заявлението му да не бъде депутат: „ЦИК, в желанието си да ме унижава, вчера ме остави депутат. Само че като депутат не могат да ме викнат тук, затова посред нощ си смениха решението”, смята лидерът на ГЕРБ.  

 

 

Пред сградата се събраха и граждани на протест – срещу президента Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков. И в подкрепа на Борисов. Симпатизантите на Борисов се усъмниха, че има провокатор сред тях. Именно в лицето на жена от Беларус. Която пък се представи за журналист от "Ал Джазира". При идването на Борисов, тя се опита да препречи пътя му. Това допълнително разгневи събралите се хора, които сигнализираха на полицията. 

На финала – бившият премиер си тръгна с овации. А сочената за провокатор журналистка напусна сградата на Националната полиция около час по-късно.