На 18-ти юли в музея на Карлово министърът на културата ще награди победителите в два конкурса

Карлово отбелязва годишнина от рождението на Апостола с редица културни събития, обединени  в кампанията "Старт на Лъвските мечти". В "Социална мрежа" гости по темата са кметът на града д-р Емил Кабаиванов и един от най-младите и талантливи български диригенти - Димитър Косев.  

По думите на кмета утре е кулминацията на честванията. Дните започват с празник на площад "20 юли", където ще има шатри, където ще се рисуват портрети на Левски, както и герба на Карлово, ще се тъче, ще се правят магнитни фигурки.

Има два конкурса - за най-нестандартен портрет на Левски, както и есе на тема "Свободата през погледа на Левски". На 18-ти юли в Музея на Карлово министърът на културата ще награди победителите. В този ден ще пристигне и президентът Румен Радев.

Според диригента е важно да се покаже на деца и родители, че културата е изключително важна за изграждане на едно човешко същество. Утре рок група и Симфоничен оркестър ще свирят Deep Purple и Rainbow.

Кампанията "Старт на Лъвските мечти" включва всички мероприятия и лъвски скок - в който може всеки да се включи.

Ще бъде връчена и наградата на Карлово - за принос към града и България. Ще има и минитурнир по футбол - "Левски" (Карлово), "Берое" и "Янтра" (Габрово).

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.