Това заяви силовият министър преди началото на новия парламент

Вътрешният министър Бойко Рашков разполага с „коренно различна” от прокуратурата информация относно подслушванията на политици. Това заяви той преди първото заседание на новия парламент.

„Прокуратурата проверява себе си. Този факт говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила прокуратурата. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се сформира съответната парламентарна комисия. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска и не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи”, обясни той.

 

 

Рашков отчете, че е свършено много и то на високи обороти за времето, в което на власт беше служебното правителство. Посочи, че текат проверки в най-различни посоки, за да се изяснят проблеми, възникнали във времето назад.

„Особено във връзка с „Автомагистрали”. Знаете, че там са влезли представители на Националната следствена служба, на ДАНС, на НАП. 8,6 млрд. лева са раздадени - аз казвам подарени на близки до предишното управление фирми и граждани, без да има сключени договори. Някои от тези големи строители на пътища в България къде живеят? Някои от тях живеят преимуществено в Дубай”, каза още силовият министър.