По информация на NOVA беглецът превозвал нелегални мигранти

Шофьор предизвика тежка катастрофа на „Тракия” при опит да избегне полицейска проверка.

Кола блъсна и уби мъж край харманлийско село

В рамките на специализирана полицейска операция около 9 часа тази сутрин униформени подали сигнал за спиране на лек автомобил, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си. По информация на NOVA той е превозвал нелегални мигранти, които изоставил минути преди гонката. 

В района на 112-ия километър на магистралата беглецът преминал между два успоредно движещи се автомобила, блъска се в тях, а те - в други две превозни средства. При катастрофата са пострадали 49-годишна жена, която е с опасност за живота, и нейната дъщеря. Семейството отивало на почивка.

10-годишно дете подкара кола и се блъсна в жилищна сграда

Шофьорът, предизвикал тежкия инцидент, е задържан на място. Той е 19-годишен, от Хасковска област и не е криминално проявен. По думите на очевидци в колата му е открито огнестрелно оръжие. Все още не е ясно дали е употребил алкохол или наркотици преди да седне зад волана.

Движението в района на катастрофата беше временно затруднено. Автомобилите се пренасочваха по обходен маршрут от 90-и км през Пазарджик.