Тя категорично заяви, че политици не са били обект на СРС-та по дела на спецпрокуратурата

За подслушванията, делата за корупция и отхвърленото искане за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. В "Офанзива с Любо Огнянов" говори ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

"Солидализирам се с мотивите на ВСС, в частност на тези, които гласуваха против отстраняването на Иван Гешев. Законовият регламент е неясен в този случай, което пролича от дължината на дебатите, но не намирам причина такава процедура да не се разпише по-добре от законодателя и да се прилага в случай на необходимост", сподели тя.

Тя категорично заяви, че политици не са били обект на СРС-та по дела на спецпрокуратурата.

Маджарова коментира и акцията в президентството.

"На 9 юли се извършиха действия по разследването, след надлежно разрешение от български съд", обясни тя. 

Според нея няма сгради, които да се ползват с имунитет и неприкосновеност.

"Акцията беше насочена към лице, което няма имунитет, спазен е законовият регламент. Сторено е през входа за граждани, един от наблюдаващите прокурори, заедно с един от следователите са влезли през рамка за металдетектор. Въведени са от Димитър Стоянов, а той е вписан в протокола за претърсване и изземване. Въоръжени лица не са нахлували в президенството", заяви Валентина Маджарова.

По нейните думи Прокуратурата може би е бухалка, но въпросът е срещу кои.

По повод доклада на ЕК за върховенството на закона, Маджарова подчерта, че делата на държавни мъже са трудни, но това е така навсякъде по света. И припомни, че през миналата година спецпрокуратурата е подвела под наказателна отговорност действащи министър и зам.-министър.

А по отношение на новото обвинение към Васил Божков за подривна дейност, ръководителят на Специализираната прокуратура заяви, че е било с комерсиална цел.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.