Село Кръстевич е пред бедствено положение

Пореден протест заради безводие в най-горещите дни. Хисарското село Кръстевич е пред бедствено положение. Селската река, която е eдинствен водоизточник, е пресъхнала в началото на юли, а от ВиК въвели режим. В отговор на режима хората от селото заплашват да спрат да плащат сметките си, както и да блокират пътя Пловдив-Панагюрище.

„Случва се с дни да нямаме вода. Това ни провокира да направим подписка и да инициираме протест”, каза една от жителките на Кръстевич.

„Пълен абсурд”: Мъж получава сметки за стотици левове, без да пуска чешмата

„Основната причина за създалото се напрежение е единственият водоизточник на селото, който е от типа речни водохващания и в летния период намалява значително дебитите и дори изцяло пресъхва. Проблемът не е от вчера. Водопреносната мрежа наистина е остаряла”, заяви за NOVA Антон Гълъбов от ВиК-Пловдив.

„Миналата година започнахме проучване за нов водовземен участък в долната част на селото. В момента текат процедури по обособяване на терена. След като се обособи такъв, ще можем да направим ново водохващане, което ще бъде помпено. Надявам се това да реши окончателно проблема”, каза още той.  

Още по темата гледайте във видеото.