Според група студенти мъжът ги нападнал със столове

Бой между хижар и туристи в Пирин. Според студенти, отседнали във заслон „Тевно езеро” домакинът бил пиян и ги удрял със столове. 

На 8-мия ден от планиран двуседмичен преход в Пирин, група от 27 студенти се настанява в заслона. Посрещнали ги любезно, но денят приключил с бой.

„Някои от групата пихме малко вино, даже хижарят ни почерпи. Той си допиваше ракията на съседната маса и каза останете до 23.30 ч.,за да подготви жена му тестото за мекиците”, разказа Калоян Стоянов, организатор на групата.

Малко преди полунощ токът в хижата бил спрян, а групата се отправила към спалните помещения. Минути по-късно, хижарят нахлул при тях и започнал да ги обижда.

„Взе столове и табуретки и започна да удря момчетата. След това започна да хвърля каквото му падне – бутилки, праскови, газова бутилка. Извади дори нож. Жена му крещеше”, разказаха студентите.

Момче е в интензивно отделение след побой на детска площадка

Един от летящите столове пада върху лицето на Ивайло Кочев. Хижарят Иван Дранков обаче има друг разказ за злополучната вечер. Бил нападнат от студентите, които били пияни и вдигали шум.

„Тийнейджърите бяха пияни и надрусани. Обърнаха хижата наопаки. Когато ги помолих да пазят тишина, започнаха да ме бият”, разказа мъжът.  

Масов бой в Пещера прати трима в ареста и двама в болница

Заслонът се стопанисва от Българския туристически съюз. От там обясниха, че хижарят е с над 30-годишен опит и никога не са получавали оплаквания от него.

„Той ми каза какво се е случило. Според мен са нарушени три закона, но ще изчакам  компетентните органи да вземат решение”, заяви Румен Драганов, член на съюза.

След инцидента студентите напуснали заслона и вървели цялата нощта, за да стигнат до най-близката хижа.

Хижарят  обясни, че държи да се потърси отговорност от студентите за материалните щети, нанесени след среднощния скандал.