В последното издание на Шампионската лига тимът достигна 8 място

Огромен успех за отбора по плажен футбол на „Спартак” - Варна. На последното издание на Шампионската лига по плажен футбол те се класират на 8 място, като елиминират някои от най-добрите отбори в Европа. Въпреки че този спорт не е професионален у нас, момчетата на „Спартак” прославят името на страната ни по цял свят.

В последното издание на Шампионската лига тимът се състезава с 50 други отбора.

„Да попаднеш в осмицата на Европа по какъвто и да е спорт, особено пък плажен футбол, е много престижно. Хората, които са в този спорт знаят на практика какво означава това постижение.

ПЛАЖНИ СПОРТОВЕ В СОФИЯ: Кога и къде?

Наистина огромен успех”, обясни треньорът Симеон Христов.

Само за 10 дни момчетата на „Спартак”-Варна успяват да победят някои от най-добрите отбори по плажен футбол в цяла Европа.

„Зад гърба си оставихме шампионите на Испания, шампиона на Франция, шампиона на Италия. Това са отбори като „Леванте”, като „Вереджио”, които са марки в този спорт”, обясни още Христов.

Въпреки че плажният футбол не е професионален спорт у нас, играчите на „Спартак” не спират да тренират, а това, което ги обединява, е любовта към спорта и любимия им отбор.

България завърши на пето място на Европейското по плажен тенис

„Тези момчета се отнасят изцяло професионално, след работа те са тук на плажа, за  да тренират и това всъщност е разковничето за успеха”, смята треньорът им.  

Извън терена, всеки от играчите е с различна професия.

„Стифадор съм на Пристанище Варна и искам да благодаря на моите директори и ръководители, които позволиха да ползвам отпуската си - годишната, за да мога да участвам в този турнир”, казва Иван Мартинов, състезател в МФК „Спартак” - Варна.

А след последния си успех момчетата от „Спартак” са категорични, че ще продължават с упоритите тренировки и се надяват да покорят нови върхове.