Тримата му спътници са ранени

Джип се обърна в Рила по време на офроуд каране. Има жертва и трима пострадали. Източници от полицията потвърдиха за NOVA самоличността на загиналия. Това е Антон Петров - по прякор Хамстера. Той е шофирал джипа, който се е преобърнал в стръмна местност в късния следобед в събота. Пострадали са тримата му спътници, които са транспортирани в "Пирогов". Няма опасност за живота им. Цяла нощ екипи на полицията правеха оглед на мястото, което е високо в планината.

Джипове продължават да превозват хора до Седемте рилски езера

Джипът се е движел по изключително сложен офроуд терен. Път не е имало - трасето е представлявало камъни и огромни пропасти. Мястото е било без обхват, което е забавило подаването на сигнала за инцидента. Трасето е поддало в единия от участъците и превозното средство е започнало да пропада в 40-метрова пропаст. 

Вчера в късния следобед Антон Петров и тримата му спътници тръгват по маршрута от Рилския манастир към хижа "Македония". Обикновено трасето се използва от пешеходци. Петров и компанията обаче са с високопроходим джип, а зад волана е именно Хамстера. Минават през участъци с много препятствия и опасности. На места път буквално няма. Въпреки тежките условия, Петров продължава да шофира, след което се свлича в пропаста.

 

 

Единият от мъжете успява да излезе невредим от джипа. И тръгва да търси помощ. Към джипа тръгват две групи планински спасители от Благоевград. А през цялото това време Петров е в джипа в безсъзнание.

"Акцията беше изключително тежка. В много труден район. Заварихме Антон Петров в безсъзнание. Личеше, че има тежка черепно-мозъчна травна. Вероятно счупени ребра. Джипът се е премятал надолу над 30 метра в пропастта. По пътя си се е ударил в дърво", заяви Георги Ботев, спасител от Планинската спасителна служба. 

Мъжете с Петров са се спасили благодарение на огромен късмет. Джипът все още се намира високо в планината. По информация на NOVA инцидентът е станал на 15 километра от главния път за Рилския манастир. 

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Собственик е на няколко фирми. Той е един от задържаните от групата за отвличания "Наглите". Сочен е за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото "Октопод", но преди две седмици беше оневинен.