Според плажуващите на тях се качват и непълнолетни

Джетове в опасна близост до плуващи. За това сигнализираха зрители на NOVA, които в момента почиват на плаж „Липите“ в защитената местност Силистар. Хората се опасяват от инциденти във водата. Според плажуващите на джетове се качват и непълнолетни.

„Установихме, че има доста недобросъвестни граждани, които караха джетове много близо до брега, на около 20-ина метра от началото на плажната ивица. Има закони и наредби, които трябва да се спазват. Там изрично е упоменато, че където има охраняеми плажове в 200-метровата зона, не трябва да се карат джетове”, каза екологът Борислав Борисов.

АВТОМОБИЛИ НА ПЛАЖ: Как пясъчна ивица се превърна в паркинг?

 

 

Почиващи се оплакват, че дори и да подадат сигнал на телефон 112, катерите на „Гранична полиция” няма да успеят да хванат нарушителите на място, тъй като джетовете са по-бързи.

Екологът допълни, че в защитените територии е засичал джипове и бусове, виждал е да се карат и мотори по плажа. „Държавното горско стопанство трябва да постави обозначителни и забранителни табели на всеки вход от главния път. Недопустимо е в защитена местност да стават такива безобразия”, каза Борисов.