Вижте какво още каза олимпийската медалистка по спортна стрелба

С хляб и сол в Търговище посрещнаха снощи олимпийската медалистка по спортна стрелба Антоанета Костадинова. На церемонията в родния й град носителката на среброто от Токио отправи и послание към младите хора.

В духа на българската традиция Антоанета Костадинова и треньорът й Христо Маринов бяха посрещнати  от жителите на Търговище. Олимпийската вицешампионка отправи своето послание след спечеления първи медал за България към младите хора и техните родители.

НА РОДНА ЗЕМЯ: Антоанета Костадинова за успеха на Олимпиадата (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Бих искала с това, което постигнах, да запаля отново децата да тренират. Без значение, дали ще е спортна стрелба, футбол, гимнастика,баскетбол - нека да тренират, да са в залите, по стадионите, а не пред таблетите и телефоните”, каза тя.

Въпреки умората от пътуването Антоанета Костадинова и треньорът й Христо Маринов раздаваха автографи, докато имаше желаещи.

Докато всички жители на Търговище бяха обградили олимпийската медалистка, само един мъж с дете на ръце стоеше встрани от вниманието на хората - Росен Костадинов, който е съпруг на Антоанета Костадинова.

Антоанета Костадинова със сребърен медал на Олимпиадата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Запитан дали е трудно да си съпруг на олимпийски вицешампион, той категорично отговори: „Не! Със сигурност, не”.

На Антоанета Костадинова и нейния треньор Христо Маринов предстои кратка почивка. „Може би ще починем, но не много дълго, защото в средата на октомври ни предстои финалът на Световната купа”, каза Маринов.

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК