Това съобщиха от Министерството на икономиката

20 милиона евро ще инвестира Цератицит АД в разширяване на производствените си мощности за металорежещи и специални инструменти в Габрово. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков с представители на компанията, съобщават от Министерството на икономиката. Планирано е разкриването на 100 нови работни места, както и изграждане на модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди в Габрово. Към момента в завода работят 620 души.

Подписаха меморандума за изграждане на завод за електромобили (ВИДЕО)

По думите на председателя на борда и изпълнителен директор на Цератицит България АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и съвременни технологии страната ни ще се превърне в световен център на групата. Тук се планира и RnD, както и обучителен център за висококвалифициран персонал. На срещата присъства и управляващият директор на Планзее – Робърт Шранцхофер, който от своя страна посочи, че групата е изключително доволна от условията, които предлага страната ни.

Снимка: Министерството на икономиката

Министър Петков изтъкна доброто сътрудничество на компанията с местните гимназии в сферата на дуалното обучение и приветства желанието на фирмата да инвестира в зелена енергия. Той посочи също така и добрите възможности за ситуиране на IT център на компанията в страната ни.

Петков подписа Декларация за създаване на по-благоприятни условия за стартиращите фирми