С него Радев предлага на Парламента да избере Николов за премиер

Държавният глава подписа указа с предложение до 46-ото Народното събрание да избере кандидата за министър-председател на „Има такъв народ", съобщават от пресцентъра на президентството. 

ИТН връчи изпълнения мандат на президента

"Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани". Това заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание, които представиха, съгласно конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Иво Атанасов е новият кандидат на ИТН за правосъден министър

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви Румен Радев.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК