Симона Дянкова беше знаменосец на България

Със специална промоция Олимпийските игри бяха закрити. И на нея нямаше зрители и цялото шоу с футболни акробати, брейк танцьори и каскадьори на велосипеди беше съобразена изцяло с телевизионното излъчване.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Българското знаме беше изнесено от капитанката на отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова. Равносметката за България е 3 златни, един сребърен и два бронзови медала. Частта от церемонията с излизането на нациите също беше съкратена, като над 60 от нациите не участваха.

Ръководителите на Токио 2020-та предадоха щафетата на организаторите на Париж 2024-та. Те бяха организирали голямо събитие, с хиляди пред Айфеловата кула, които гледаха на живо церемониалното предаване на домакинството.

„Това бяха безпрецедентни Олимпийски игри. Никой никога не беше организирал Олимпиадата със закъснение. Благодаря на всички, отдадени на тази кауза. Направихме всичко за атлетите, но го направихме заедно”, отчете президентът на МОК Томас Бах.

Въпреки притесненията, че отлагането с една година и липсата на публика ще развалят празника, Токио 2020 не разочарова зрителите по света. По време на събитието японската столица ще предаде щафетата на следващия домакин Париж.  

ТРЕТА ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА: Българският ансамбъл завоюва златото в Токио (СНИМКИ)