Ударили са се лека кола и камион

Тежка катастрофа блокира за часове Кресненското дефиле днес преди обед. На един от завоите автомобил се заби челно в камион. При удара са загинали двама души.

Все още причината за катастрофата не е ясна, но по всяка вероятност става въпрос за внезапно навлизане на лекия автомобил в насрещното движение. 

Фаталният удар става на завой близо до кривия тунел. Лекият автомобил без видима причина навлиза в насрещното платно, и следва жесток удар в тежкотоварен камион.

В автомобила е пътувало гръцко семейство. Загинали са бащата и сина. Единият е шофирал, а другият е бил на предната седалка. Майката и дъщерята са били отзад. Двете са с тежки травми.

Шофьорът на камиона разказа, че не е имало как да избегне удара.

А трите часа, в които движението в дефилето беше спряно предизвика след това изключително тежък трафик при, който се образуваха огромни колони от автомобили по главен път Е79.

На пътния възел при Симитли в следобедните часове се наложи полиция да регулира движението.

Движението в дефилето ще бъде натоварено и в следващите дни и седмици, заради тежкия трафик към и от Гърция. Затова пътните власти предупреждават да се кара  внимателно и да се спазват ограниченията на скоростта. 

Тежка катастрофа с жертви на пътя Русе - Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)