В арена на лирическите нападки се превърнаха социалните мрежи и парламентът

Поредно прехвърчане на искри между "Има такъв народ" и "Демократична България". Този път словестната битка започна в парламента и се доразви в социалните мрежи и парламента, а вместо с камъни и стрели, представителите на двете партии се "замеряха" с цитати от песни.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Началото бе дадено от депутата от „Има такъв народ” Виктория Василева, която изчете позиция на партията в Народното събрание. В края на декларацията тя заяви „Време е да изхвърлим боклука!”. Това е цитат от песента на Трифонов и Ку Ку Бенд "No Mercy".

ИТН към отказалите подкрепа: Няма как да изтриете срама от лицата си!

Последва коментар на Антоанета Цонева във Facebook. Тя определи изявлението като смесица между “лириката” на “Шампанско и сълзи” и “Не сме безгрешни, но сме истински” – песни на Ивана и на Азис и Глория.

„ИТН с ново изявление. Прочетоха нещо като смесица между “лириката” на “Шампанско и сълзи” и “Не сме безгрешни, но сме истински”. И накрая: Всички други са боклуци. Порции и постове някой им иска - те обаче не ги дават. Прост сюжет като мусаката, за която говореше вчера пред журналистите сценаристът Филип”, написа Цонева.

 

Размяната на реплики продължи председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов. В профила си Twitter той написа „Не се е..вайте с нас, щото, който ни закача, после не успява да се върне в мача” – отново цитат от песента "No Mercy".

Цонева отговори на коментара от парламентарната зала. Тя посочи, че в песента, ”превърнала се в химн на партията”, се посочва, че "лирическият герой – депутат, има глупости в главата и злоба в очите си". Според нея депутатите трябва да се замислят над това.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК