По думите й въпреки епидемията сезонът върви благоприятно

„В карантинните хотели на морето вече има настанени. Осигурени са достатъчно места за болни”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на туризма Стела Балтова. 

По думите й сезонът върви благоприятно въпреки епидемията. Тя допълни, че предстои сериозен анализ на картината с препълнените курорти по морето.

„Трябва да се помисли по какъв начин ще се подходи през следващия сезон, за да има паркоместа и за тези, които идват с автомобили по морето. Това са не само българи. Трябва да се направи ново управление и на плажните ивици, за да има места за всички“, посочи Балтова.  

ВРЕМЕ ЗА МОРЕ: Силен сезон за българския туризъм

Броят на българите, почиващи по Черноморието ни, е около 1.7 млн. за последните 3 месеца, уточни министърът на туризма. 

„2021 година е много по-трудна от предишната, но благодарение на спазването на правилата и указанията, ние успяхме да задържим България в „зелената зона" много дълго време. Убедена съм, че българските предприемачи в туристическия сектор и авиопревозите ще заслужат овациите, както заслужиха лекарите и учителите. Сезонът върви благоприятно и считам, че ще успеем да го доразвием така, както е в момента до края на месец август, а защо не и през септември“, добави министър Балтова.

От миналата седмица са започнали проверки по морските ни курорти за това дали се спазват мерките срещу коронавируса, коментира още министърът.

Целия разговор гледайте във видеото.