Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС

Въпросът с насилието на протестите влиза в парламента по драматичен начин и означава, че председателят на Народното събрание Ива Митева иска да го направи политически и няма как да не бъде възприет като атака към ГЕРБ. Това каза депутатът от партията Радомир Чолаков в студиото на „Здравей, България”. 

„Ще загубим 4-5 часа в дебати. Ще се упражняваме в красноречие. Ще бъдат излети няколко кофи помия върху ГЕРБ. Христо Иванов още няколко пъти ще повтори, че Гешев трябва да си ходи. Най-накрая ще приемем декларация, с която осъждаме насилието и това ще бъде”, категоричен е той.

Чолаков коментира и действията на партията му, която в понеделник поиска от Конституционния съд да се произнесе дали назначаването на служебния кабинет противоречи на основния закон. Повод за това са въпросителните около канадското гражданство на икономическия министър Кирил Петков. 

„Ако президентът е знаел, че Кирил Петков има двойно гражданство, не е трябвало да го назначава. Ако не е знаел, а го е научил впоследствие, е било редно да го освободи”, добави Чолаков. 

Депутатът обясни, че ако Конституционният съд се произнесе, че няма проблем с гражданството на Кирил Петков, ще се извини лично на министъра.

Целия разговор гледайте във видеото.