От партията виждат и други два инструмента, за да посрещне страната предстоящите рискове

„След проведения КСНС и след двата неуспешни опита на ИТН да сформира правителство, ние смятаме, че не трябва цената на политическата безотговорност да се плаща от обикновените граждани. Ние виждаме три големи риска – мигрантски, здравен и социален. Има драстичен ръст в цените на водата, тока, парното и основните продукти на пазара”. Това заявиха на консултациите при президента от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

„През есента тези рискове могат да се превърнат в големи кризи. Политическите сили нямат право да проявяват нехайство и инат по тези въпроси. Държавата не трябва да се вкарва в предизборна кампания. Виждаме три инструмента за решаването на проблемите – актуализацията на бюджета, пресичане и противодействие на натиска през границите и създаването на стабилно правителство”, обясни Мая Манолова.

 

 

 „Предполагам, че следите хода на консултациите до този момент. С всички партии се обединяваме пред предстоящите в страната кризи. Това е тема, която иска диалог и консенсус. Според мен по тези теми няма многобройни и малобройни партии. Има ясни позиции и вашата е изключително важна”, каза Румен Радев.

„Заявихме ясно, че ще положим усилия за сформиране на редовно правителство независимо на коя политическа сила ще бъде връчен третият мандат. Очакването е за политическа отговорност и чрез разговори да стигнем до формулата за следващия кабинет”, обясни Манолова след срещата.

Тя добави, че е време да започнат разговори за важните проблеми, без в тях да участват от ГЕРБ и ДПС.

 

 

„Ще настояваме този път да има пълна публичност и прозрачност при разговорите. На тях трябва да присъстват и медиите. Евентуалният кабинет би трябвало да е с мандат до пролетта и в него да не участват политически фигури”, каза още Манолова.