Огнените кълба предизвикаха голям пожар в село Муховo

Мълнии удариха къща и електрически стълб в село Мухово. По чудо няма жертви и пострадали. Въпреки вятъра и водния режим в селото, за няколко часа пожарът в къщата е потушен. Спасени са и съседните имоти.

Няколко часа по-късно щетите се виждат ясно – вторият етаж на къща е напълно изгорял. За щастие вътре не е имало никого. В съседен имот обаче е бил 95-годишният Кирил. На броени метри от дома му се стоварила втората мълния. И избухнал пожар.

Огънят пълзял бързо към дома му, а съседите опитвали да го спрат с всички налични средства. Сред борещите се с огъня били Румен и Стефан.

„Гръмнаха светкавици и се запали. В чешмите нямаше вода и се паникьосахме. Добре, че пожарната дойде бързо и имаха вода”, разказват те.

Лариса и съпругът й живеят в Мухово едва от два месеца. Идват от Донецк. Тя е и първият човек, подал сигнал за помощ. С предупреждение, че в селото вода няма.

„Аз се събудих и видях нещо в тази посока. Звъннах в пожарната и предупредих, че в нашето село няма вода. Пожарът беше ужасяващ. Просто ужасяващ”, разказва Лариса.

Призори пожарът бил потушен. Благодарение не само на пожарникарите, но и на жителите на Мухово.

„Чудо е. И голям стрес. И голяма благодарност към Бог, за спестяване на всичко”, добавя Лариса.