Цената е 5200 лева на машина

"Има известни промени в детайлизирането на договора между ЦИК и Сиела, но това няма да попречи на изборите, те няма да пострадат по никакъв начин. С ЦИК уточняваме детайли по договора от 6 февруари". Това заяви изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

Росица Матева: Избори 2 в 1 ще затруднят предизборната кампания

За този договор утре ще направим техническа среща и ако всичко е наред вървим към приключване. Но каквото и да направим, това няма да се отрази на предстоящите избори през ноември. Машините трябва да се върнат в консулските служби, от там да се доставят до секциите. Идеята ни е да се върнат в консулските служби, но не в България, а там в чужбина те ще бъдат проверени от наши техници и отново ще заминат в събота сутринта към секциите, така че няма да има никакъв проблем за изборите в чужбина. Предложили сме възможност да се закупят още 1200 машини, каза Тодоров.

Цената ще бъде същата както когато бяха закупени в края на юни през „Информационно обслужване”.

Цената е 5200 лева на машина. Тази цена е малко по-висока, заради въздушния транспорт от Тайпе до тук, което е по-скъпо от корабния транспорт. Да кажем, че общо тези допълнителни машини 5200 по 1200 са около 6 млн. лева, подчерта Тодоров.

Ако изборите са 2 в 1 ще се спестят разходите за още един тур, добави още той.