Вървим към избори, добави той

Мандатът отива при БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях. Нашата позиция е ясна. Това заяви пред медиите в парламента депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев.

Президентът връчва третия мандат на БСП

Минути по-рано и от президентството, а и Корнелия Нинова съобщиха, че третият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на БСП утре сутрин. Лидерът на левицата заяви, че ще направи всичко по силите си за неговото успешно реализиране и ще покани формацията на Слави Трифонов, „Демократична България” и „Изправи се БГ. Ние идваме” на разговори, които да бъдат открити, които да стъпят на политическата декларация, подписана с ИТН при първия кръг преговори и която да остане отворена.

Дипломацията, политиката и човешкото общуване изискват да се водят разговори, но със сигурност няма да правим кабинет с БСП, уточни Филип Станев и отново препрати темата към другите политически сили в парламента, които по думите му могат да се опитат да съставят правителство.

От гледна точка на нашата позиция, вървим към избори, заяви депутатът и добави в отговор на въпрос на журналист: При положение, че няма да подкрепяме кабинет, да предлагаме наши хора, е наивно.

По повод оповестеното днес проучване на „Маркет линкс”, което показва спад в подкрепата за ИТН, Станев каза: Социологическите проучвания през последните 20 години в България много често са се разминавали от реалността, включително и на последните избори. 

Източник: БГНЕС