Ударната вълна е засегнала и други играчи

Мълния уби на място 41-годишен треньор от школата на Футболен клуб „Хебър”. Мъжът е ударен по време на контролен мач в пазарджишкото село Лесичово. От ударната вълна са пометени и други хора, но те не са пострадали. Инцидентът е станал, въпреки че в близост до терена е имало гръмоотводи.

„Имахме контролна среща и около десетата минута заваля силен дъжд. Ние продължихме да играем. Нямаше гръмотевици. С Иван бяхме един до друг. Говорихме си, че имам контузия и той ми каза да изляза от игра. Минута след това видях силен гръм. Няколко души паднаха”, разказа Стоян Иванов, един от играчите на „Хебър”.

В опит да го спасят, приятелите на Иван започват да му правят сърдечен масаж. 

„Хванахме му ръката, имаше пулс. Държахме до последно, докато дойдат докторите. Умолявах момчетата да не спират. Редуваха се един след друг, докато дойде линейката. След десетина минути горе-долу, казах, че не усещам пулс”, разказа още Стоян.

Когато пристигат, спешните медици успяват единствено да констатират смъртта.

„Иван носеше гривна и дигитален часовник, които носят повечето спортисти. Когато му държах ръката, видях, че белезите започваха точно от там”, сподели още Стоян.