Деян Дичев е арестуван за укриване на останки от човешко тяло и оръжие

Бургаският Районен съд уважи искането на държавното обвинение за най-тежка мярка и остави в ареста Деян Стефанов Дичев. Мъжът е обвинен в лично укривателство на останки от човешко тяло и оръжие, с което е извършено убийството на 28-годишния Юмер Мехмед.

Предвиденото наказание за подобно престъпление е до пет години затвор и пробация, което предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи и гневни призиви за протести. От прокуратурата уточниха, че мярката за неотклонение днес касае обаче единствено убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. Държавното обвинение имало сигурни доказателства в участието на Дичев в разчленяването на тялото на убития.

„Заедно със Станимир Рагевски положил в бидони тленните останки от разчлененото тяло на Юмер Мехмед. След това двамата пренесли останките с лек автомобил до брега на блато, намиращо се в Бургас в кв. "Долно езерово", където ги скрили във висока папратова растителност. След това Деян укрил в помещение в сградата на ДНА огнестрелното  оръжие” каза говорителят на Бургаската Районна Прокуратура Иван Кирков.

Оставиха в ареста обвинения за жестокото убийство в Бургас

В съдебната зала самият Дичев и защитата му настояваха за по-лека мярка за неотклонение, а именно домашен арест, за да се грижел за дъщеря си. Дичев напомни и това, че съдейства на разследващите и отрече да е разчленявал тялото на Юмер.

„Струва ми се че има някаква доза на съжаление от това, което видях, макар че сме нямали възможност да разговаряме кой знае колко по това.” сподели лаконично пред медиите защитникът на Дичев, адвокат Борислав Янков.

Откриха разчленен труп на мъж в Бургас (СНИМКИ)

Държавното обвинение обаче подчерта, че за убийството на 46-годишната Теодора Бахлова и евентуално съучастие на Деян Дичев в тежкото престъпление разследването продължава и не е приключило. Възможно е обаче Дичев да получи по-тежко обвинение от Бургаската окръжна прокуратура, което да го остави зад решетките повече от възможните 2 месеца арест при настоящото обвинение за лично укривателство. Според адвокат на почернените семейства „се съзират признаците на същинско съучастие и помагачество.  Най-малкото по отношение на убийството на Юмер, не може Рагевски да потърси за втори път един и същ човек, да вземе главна роля по укриването на трупа без да знае изначално че той ще му помогне във това.”, каза по-рано адвокат Димитър Вълчев.

Деян Дичев вече е бил осъждан 5 пъти за различни престъпления.

Репортер: Елена Танева