„Димитър Маджаров“ е утвърден производител на местни и млечни продукти

Коя е Станислава Маджарова?

Дъщерята на бизнесмена Димитър Маджаров е магистър по Глобален маркетинг мениджмънт от Middlesex University в Лондон. Тя е и бакалавър от Пловдивския университет, профил Аграрна икономика. В „Димитър Маджаров-2“ Станислава отговаря за маркетинга, търговията, дистрибуцията и износа. С износ по-дейно се занимава от 2013 г., когато фирмата участва със собствен щанд в едно от най-големите изложения за храни в света – Ануга в гр. Кьолн. Станислава ръководи търговския екип на семейната фирма вече почти 20 години. 

Приносът на дъщерята на Димитър Маджаров към марката „Димитър Маджаров“

Дъщерята на Димитър Маджаров участва активно и е     част от екипа който е отговорен за създаването на всички нови продукти – серията „Качествен живот“ например (100% натурални месни продукти само от свежо българско месо, прясно смлени подправки и жива закваска, без Е-консерванти), My BifiPro (функционални млечни продукти, полезни за стомашно-чревния тракт и имунитета), кисели млека, пресни млека и напитки.

Сред заслугите на дъщерята на Димитър Маджаров са намирането на подход и решения към всеки специфичен пазар. 

Предпочитанията по отношение на „Начинът на плащане, разфасовките  промоционална политика се различават много в различните държави. Потребителите имат различни изисквания към вкус, киселинност, сол, разфасовка и опаковка“, споделя дъщерята на бизнесмена. На едни пазари се търсят по-безсолни млечни продукти, на други – по-меки. В Израел се предпочитат PVC кутии; в Ливан купуват сиренето в тенекии. Някои райони избират месни продукти  без много подправки и високо съдържание на сол. Клиенти от Европа залагат на слайсирани разфасовки. В други държави пък изискват Халал или Кошер сертификат. 

Благодарение на дъщерята на Димитър Маджаров през последните 5 години ръстът на износа от 2% става 12%, през 2020, като плановете са да достигне 25%-30% от целия оборот. Маджаров изнася млечни продукти за Азия още от 2001 г., а за Европа – от 2007 г.      

Къде можем да закупим млечни и месни продукти "Маджаров" по света?  

Извън България продуктите на Димитър Маджаров може да се намерят в етнически магазини – български, турски, руски, румънски. Чрез марки на клиенти на фирмата, се произвеждат продукти и за търговските вериги. Най-търсени са кравето и овче сирене, кравето кисело мляко, кашкавалът. „Всяка година износът ни на млечни продукти бележи ръст, като през последните 3 години нараства търсенето на бели саламурени сирена от овче и козе мляко“, коментира Станислава Маджарова. Българите по света търсят традиционни продукти, които им липсват и на които не могат да намерят заместител – луканка, салам Бургас, Филе „Елена“, българско кисело мляко, български кашкавал, суджук, кебапче, кюфте. Екипът на Станислава Маджарова ще продължи да популяризира родните продукти на нови пазари.  

„Димитър Маджаров-2“ е утвърден производител на качествени и традиционни за българската трапеза продукти. В портфолиото си има над 160 млечни и месни артикула. Във фирмата са въведени GMP и НАССР стандарти. Компанията е сертифицирана по International Food Standard,  БДС и Bio стандарт (вкл. храни по Кашер и Халал).