Нападателят е бивш служител на ДАНС, който е бил по домашен арест, научи NOVA

Прокуратурата разследва смъртта на мъж, за когото се предполага, че е убит след спор за паркомясто и след забележка за одраскан автомобил. Инцидентът е от столичния квартал „Красна поляна".

СЛЕД ПОБОЙ: Разследват смъртта на мъж в София

По информация на NOVA нападателят е бивш служител на ДАНС. До вчера той е бил под домашен арест. Бившият униформен заплашвал  всички, които паркират пред входа на блока му.  Всичко това споделят потърпевши в социалните мрежи. 

47-годишният Велимир Иванов е на нпаднат с юмруци от съседа си, след като го попитал дали той е одраскал автомобила му. Инцидентът става пред 26 ти блок в столичния квартал „Красна поляна”. Семейството му разбира от съсед, че скандалът започнал пред жилищния блок. Той видял как двамата мъже се бият.

„Започнал е да го удря с ръце по лице, по главата. Съседът е слязъл от 8-ия етаж и опитал да ги разтърве. Мъжът ми е бил в много тежко състояние. От ударите имаше на челото синина,под окото, устата му беше разбита. Имаше кръв по стълбите, където се е държал за парапета”, разказва съпругата му Елена.

 

 

Пострадалият успява да стигне до дома си, след което пада пред очите на дъщеря си. 

„Събудих се от силен шум, стана и видях баща ми окървавен на земята. Паднал между банята и коридора, целият се тресеше, явно е получавал гърчове. Мисля, че нито ме чуваше, нито дишаше. Дишаше много тежко, устата му беше пълна с кръв. Това се случи вкъщи. Звъннах на линейка, която дойде след много дълго време”, разказва дъщерята на пострадалия Ана.

Впоследствие мъжът умира.  Според близките му, вследствие на побоя. Семейството на Велимир няма представа какво се случва с нападателя му. Една от версиите за смъртта на мъжа е, че е получил инфаркт, тъй като е бил в лошо здравословно състояние. Дали смъртта е настъпила вследствие на побоя, ще стане ясно от заключението на аутопсията.