„Демократична България" отказа да се яви на срещата с БСП

Преговорите за ново правителство с третия мандат влязоха в задънена улица. В последните 24 часа лидерите на „Демократична България” дадоха разнопосочни сигнали за срещите с БСП. В крайна сметка решиха - никой да не води разговори с левицата. Това даде повод на Корнелия Нинова да ги обвини, че са се скрили и не искали да има редовен кабинет.

„Скриха се. За нас неявяването на ДБ означава, първо, че не искат да има редовен кабинет и отиваме на избори. Не искат да започне промяната на модела, за който хиляди бяха на улиците”, каза Корнелия Нинова.

Часове по-късно дойде обяснение от ДБ. Христо Иванов определи консултациите с БСП като предизборен ПР на Нинова.

„Сега с третия мандат, който беше връчен на нея - стана ясно, че той е обречен. И, че тази среща не е нещо друго, освен ПР. Реакцията на г-жа Нинова не е нищо друго освен ПР", заяви Иванов.

Нинова: Опитваме се да постигнем разбирателство за бюджета

Решението на „Демократична България” да бламира разговорите отекна в кулоарите на парламента.

„В условието на криза е време за лидерство. Такова трябваше да прояват лидерите на партиите, но видяхме че това не се случва” заяви Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме".

„Нашият призив към БСП беше да върнат мандата, колкото се може по-бързо, за да може в крайна сметка да се отиде на избори. Няма никакъв смисъл от тази агония”, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

„Партиите на промяната са виновни за това България да няма кабинет, включително и може би най-вече – „Демократична България”. Точка по въпроса”, обясни Йордан Цонев от ДПС.

Нинова след отказа на ДБ: Това значи, че не искат да има редовен кабинет (ВИДЕО)

Нинова обаче не се отказва и утре ще чака на масата за преговори „Има такъв народ”.

„Няма лошо от едни такива срещи в НС. Те обаче няма категорично да променят позицията ни”, коментира Станислав Балабанов от ИТН.

Междувременно, БСП се срещнаха с работодатели и синдикати.

„Няма да се правим на национални герои, но дела трябват, а не думи”, категорична бе Нинова.

Партийният актив на БСП ще се събере в четвъртък, за да вземе решение ще върне ли мандата на президента, или ще бави процедурата, за да се изчака актуализацията на бюджета.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК