В седмицата между 13 и 19 септември ще има възможност за имунизация на достъпни места

Германия планира национална кампания, за да ускори ваксинацията срещу коронавирус, съобщи ДПА. През седмицата между 13 и 19 септември федералното правителство и регионалните власти искат да дадат на хората възможност да се ваксинират на колкото се може повече лесно достъпни места. Мотото на кампанията е "Тук ваксинираме". Ваксини ще се поставят в спортни клубове, пожарната, аптеки или големи къщи.

Правителството обясни на сайта си, че идеята е гражданите да бъдат насърчени да се ваксинират преди есента. На сайта са посочени обектите, където това може да става, и се дават съвети как да се организират ваксинационни кампании на местно ниво.

В Брюксел вече ваксинират и в супермаркетите

Напълно ваксинирани в Германия са около 50,2 милиона души или 60,5 процента от населението. Малко повече от 54 милиона души или 65,1 на сто от всички жители са получили поне една доза ваксина.

Ръст на новозаразените и починалите от COVID-19 у нас

В Германия ваксинацията не е задължителна, но тези, които не са ваксинирани, трябва да си правят тестове, за да посещават повечето събития или да влизат в затворени пространства като магазини.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА