От бранша се обявиха срещу ново затваряне

В очакване на нови мерки за цялата страна - служители и собственици на заведения излязоха на протест във Варна. Те блокираха някои от централните улици в града.  Предложеният проект за новите мерки доведе до блокада на морската ни столица.

Ресторантьори и техни служители блокираха за кратко кръстовището пред катедралата в града. И обявиха - ново затваряне ще бъде дискриминация и катастрофа за бранша.

Собственици на заведения излизат на протест

„Ако се вземат някакви заповеди за затваряне - те трябва да касаят всички, а не само и единствено  отново ресторантьорския бранш. Писна ни година и половина ние да носим тежестта от пандемията и отново искаме да попитаме къде е и какво направи държавата за тази година и половина?”, заяви Марин Сотиров - зам. председател на Сдружението на заведенията във Варна.

Заетите в сектора се страхуват да не останат без работа. „Искаме да ни дадат шанс да изкараме парички, защото сега пак ще дойде зимата, ще кажат пак "ние сме в най-червената зона", ще ни затворят и всичко ще приключи пак”, опасява се Даниел Николов.

Предлагат затягане на мерките в цялата страна

„Искаме да продължим да работим, понеже имаме да плащаме кредити от предните локдауни”, категоричен е Георги Маринов.

„Да работим! Нищо друго не искаме. Това е достатъчно”, призова  Диляна Стоянова.

В знак на протест повече от 300 заведения в града станаха затворени за няколко часа, а от бранша бяха категорични, че ще продължат с демонстрациите, ако гласът им не бъде чут.