Това заяви председателят на БСП в Народното събрание

Поканените на разговори партии не оценяват адекватно усилията на БСП за съставяне на правителство. Това заяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова в свое изказване от трибуната на Народното събрание.

„Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на „Демократична България” изобщо да не дойдат на разговори. Разбира се, днес ще изчакаме срещата с „Има такъв народ”. Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и за това, което ще се случи в следващите месеци”, каза още лидерът на БСП.

 

 

БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство „единствено и само”, за да бъде направена актуализация на бюджета, уточни тя. 

„След като не срещаме разбиране от т.нар „партии на протеста”, сме готови да задържим мандата единствено и само, за да направим тази актуализация на бюджета и да не оставяме държавата в хаос и хората без средства да посрещнат зимата”, каза Нинова. 

Нинова след отказа на ДБ: Това значи, че не искат да има редовен кабинет (ВИДЕО)

Лидерът на БСП обясни, че след като са получили мандата, полагат усилия да направят трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет.

„С две цели - да има работещ парламент и това правителство да посрещне кризите, които връхлитат България. Втората цел - това трайно мнозинство и евентуално редовно правителство да започнат най-накрая истинската промяна на досегашния модел на управление, за което се обявявахме”, посочи тя. 

От БСП предложиха проект на решение на Народното събрание, като се надяват на разум и разбиране, за да се побърза с актуализацията на държавната сметка.