Връчени са 131 580 броя електрони фишове за нарушения

Благодарение на предприетите мерки от новото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, се отчитат много добри резултати в Националното тол управление. Това е заявил заместник-министър Захари Христов, цитиран в прессъобщение на министерството.

„Пълен абсурд”: Шофьор с рекорден брой глоби заради сгрешена винетка

В частта, която се отнася за приходите от пътни такси, увеличението за последното тримесечие е с 14,3 на сто. Растат и постъпленията от глоби. За същия период приходите там са увеличени със 76,67 на сто, връчени са и 131 580 броя електрони фишове за нарушения. Това е с 30 000 броя повече от предното тримесечие, обхващащо месеците март, април и май. Издадените наказателни постановления за месеците юни, юли и август са 583 броя, което е 2 пъти повече от предното тримесечие, е отчел зам.-министър Христов.

Близо 20 000 са глобените шофьори без винетки

По негова инициатива и на ръководството на Национално тол управление са предприети необходимите действия по обезопасяването и въвеждането на временна организация на движението при входа на София на пристигащите от Перник. Целта е предотвратяване на големи задръствания и недоволство от гражданите от липсата на реверсивно движение в пиковите часове. Благодарение на тази инициатива се очаква да се намали напрежението сред влизащите в София през "Черния кос", посочват от ведомството.

Източник: БТА