"ГЕРБ, "Демократична България" и вероятно ДПС ще подобрят резултатите си", смята политическият PR

Краят на 46-ото Народно събрание вече е съвсем близо, след като партиите на протеста не успяха да постигнат компромис за създаването на ново мнозинство и редовно правителство. Нещо повече. Само за един месец  „братството на почтените“, както сами се наричаха протестиращите, разрушиха всички мостове помежду си. Както се казва такава борба за мир настана, че камък върху камък не остана. Така рулетката на мандатите, заприлича повече на руска рулетка в която доскорошни съратници и партньори се отстрелваха един по един. Защо се стигна до тези истински семейни войни? 

"Хората са виновни за невъзможността да се направи правителство, избирателите, те конфигурираха така партиите в парламента, виновни са и тези, които не гласуват", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политическият PR Нидал Алгафари. 

"Но виновни са и системните партии, които оставиха новите екзотични партии да си развяват коня", добави още той.

Според Алгафари при новите партии няма политика, няма идеология, няма система и идеи, за да реализират нещо съществено.

За него Слави Трифонов и хората около него забравят, че българският народ не е само прост и неразбиращ и не всички искат да бъдат управлявани от човек като Бойко Борисов, а има и доста интелигентни хора. "Те не повдигат парламентаризма, а го сриват", смята той.

Алгафари бе категоричен, че мисията БСП да състави правителство е била обречена на неуспех в зародиш, не само заради това, че егото на Трифонов е била наранено и той отказа подкрепа.

Той прогнозира, че следващите избори ще бъдат спечелени от ГЕРБ с малко над "Демократична България".

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.