Тошко Йорданов: Дончева предлагаше половин милион на хора от ИТН

Нов политически скандал! Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че е опитала да разцепи парламентарната група на „Има такъв народ”, предлагала и пари и постове. Пред NOVA Дончева отхвърли обвиненията и обясни, че от позицията си на депутат в най-малката парламентарна група няма как да обещава министерски постове.

Тошко Йорданов: Дончева предлагаше половин милион на хора от ИТН

Тошко Йорданов твърди, че преди да бъде връчен третия мандат Татяна Дончева се е опитала да разцепи парламентарната група на Има такъв народ.

„Тръгна да обикаля нашите депутати и да им предлага да напуснат парламентарната група. Да вземат част от лицата, които да станат министри. За да може да се опакова трети мандат”, обясни Йорданов.

По думите му, Дончева предлагала пари за това.

„И включително е драскала на едни листчета половин милион. Говорила е с конкретни имена – Митева, Хиновски и т.н. Тя знае къде е ходила и при кого е ходила, защото там има камери”, допълва Йорданов.

Татяна Дончева отхвърли обвиненията.

„Това са абсолютни измислици! Напускането на групата - няма никакъв смисъл. За да присъства ИТН в участието на правителство трябват 40-50 души, то не може цялата група да напусне”, заяви Дончева.

Дончева за Тошко Йорданов: Абсолютни бълнувания

Зам.-председателят на парламента твърди, че не разполага с парите, за които Йорданов говори и това можело да се провери.

„Аз съм била на разни места, с разни колеги, в разни времена. Аз не участвам в преговори”, казва Дончева.

Според нея, от позицията й на депутат в най-малката парламентарна група, нямало как да раздава постове.