Коментар на президента на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев

За първи път от 30 години насам младите ни волейболисти са в Топ 4 на света. Момчетата приключиха участието си на Световното първенство с престижните сребърни медали.

Кои са новите ни надежди в този любим спорт и как отбелязаха постижението на родна земя?

Годината е 1991-ва. Младежкият национален отбор на България по волейбол изживява египетската приказка и става световен шампион на първенството в Кайро.

Стоев: Медалът ми е по-скъп от този през 2006-та

30 години по-късно. Успехът отново е в ръцете на отбора на волейболиста Мартин Стоев, но вече като треньор на юношите.

„Да ви кажа честно нямам спомен вече от емоцията, която съм изпитал преди 30 години. Със сигурност е различна обаче, защото тогава тя е била лично моя. Тя си е била само за себе си. А тука е емоцията, която изпитваш, е за 12 души”, разказва Стоев.

Признава,  че в този случай среброто за него е по-ценно от златото. А зад успеха на момчетата му стои труд и упорита работа с отбора.

Успехът за момчетата на Стоев не е чужд. През 2019 г. същият състав спечели сребърни медали на Европейското първенство за юноши до 17 г., което се проведе в София, а през 2020 г. станаха четвърти на Евро 2020 в Италия. А тази година приключиха  участието си на Световното първенство в Иран, с престижните сребърни медали.

Повече по темата гледайте във видеото