Те ще се съберат пред НС този следобед

Новите ограничения предизвикаха вълна от недоволство сред ресторантьорите. В следобедните часове пред Народното събрание ще се проведе национален протест, в който се очаква да се включат още представители на туризма, транспорта, фитнес индустрията и културата. От засегнатите сектори настояват за нови икономически мерки, с които да бъдат компенсирани заради предполагаемите финансови загуби. Протести на ресторантьори имаше и вчера в различни точки от страната, сред които Хасково, Русе, Добрич и Козлодуй. 

Протести на ресторантьори в няколко града у нас

“Снощи, след влизане в сила на новите COVID мерки, работихме до 2 часа през нощта. Нашата работа в делнични дни не е много, нямаше много хора. Нямаше проверки”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Радослав Мирчев, управител на нощно заведение, което бойкотира разпоредбите.

 

 

По думите му нощните заведения са единственият бранш, който е ограничен в работното време без значение дали персоналът е ваксиниран на 100%

 „Направили сме контрол на достъп на клиентите. Персоналът ни е изцяло ваксинира. Имаме добра вентилация, дезинфектанти навсякъде”, посочи той.