Времето ни изненадва приятно в следващите дни

В края на тази и почти през цялата следваща седмица температурите ще се повишат и ще усетим отново лятото. Очаква се термометрите в традиционно горещите места в страната да покажат стойности около 30 градуса.

В четвъртък и петък все още остава прохладно. Започналите слаби есенни превалявания в резултат на нестабилност в Средиземноморието ще продължат с тенденция да намаляват и в петък да превалява единствено на места в Югоизтока. Силният студен североизточен вятър също ще продължи да духа в четвъртък, отслабвайки с наближаването на почивните дни. Дневните температури от почти есенния интервал 20-25 градуса ще започнат да се повишават с по градус-два в следващите дни.

Около крайбрежието температурите, които в четвъртък са в диапазона 22-24 градуса също се очаква да се повишат с градус-два в края на седмицата. Вятърът ще е силен в четвъртък, но още в петък поривите ще са по-слаби, а през почивните дни и вълнението ще утихне.

Събота и неделя валежи не се очакват. Слънцето ще е по-щедро в събота, докато през нощта срещу неделя и в неделния ден облачността от запад ще се увеличи. Дори е възможно слабо да превали в някои райони на Югозапад. Температурите ще се колебаят в интервала 22-27 градуса.

Следващата седмица ще започне със значително по-топло време спрямо първите дни на септември. До сряда-четвъртък стойностите на термометрите ще вървят нагоре с всеки ден. Около първия учебен ден ще регистрираме максималните стойности в поредното септемврийско затопляне – на места в равнинните райони около и вероятно над 30 градуса.