Те са обсъждали актуализацията на бюджета, както и обстановката в страната

Служебният кабинет на среща при президента Румен Радев, научи NOVA. Първоначално информацията не беше потвърдена официално от институциите. След това от прессекретариата на президента съобщиха, че министри и Радев са обсъждали своевременна актуализация на държавния бюджет от парламента. 

Постигнатият ръст от 9,6 на сто на БВП през второто тримесечие на 2021 г., спрямо същия период на миналата година, предоставя достатъчно средства за адекватен социален и икономически отговор на държавата в условия на криза. Около тази позиция са се обединили президентът и министрите.

 

 

"Трябва да се осигурят благоприятни условия допълнителните приходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и благодарение на икономическия ръст, да достигнат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в кризата", се казва още в съобщението на прессекретариата.

Оттам посочват и, че по време на разговора е била обсъдена и актуалната обстановка в страната, предизвикана от епидемията от коронавирус. За това потвърди и здравният министър Стойчо Кацаров, който първи излезе от срещата, за да се яви пред депутатите в Народното събрание.