То беше повлечено от мъртво вълнение

Акцията по издирването на 15-годишното момиче, изчезнало в морето край Китен, бе подновена. Детето изчезна в бурните води на плаж „Атлиман” вчера. Момичето и сестра му влезли в морето в неохраняемата зона, но били повлечени от мъртво вълнение.

15-годишно момиче изчезна в морето край Китен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Случаен турист спасил едното от децата.  На помощ се притекли спасители от съседни постове, които с джетове близо два часа издирвали другото дете.  В търсенето се включи и катер на „Гранична полиция”, но заради силното вълнение акцията снощи беше прекратена. 

„Малко след 16 ч. получих сигнал за инцидент. Във водата имаше момиче, което спасители и хора от плажа се опитват да извадят. След като го изведохме, то беше със слаб пулс, наложиха се и обдишвания. Тогава в тълпата някой каза, че има и второ дете”, обясни старши-спасителят Цветко Гогов.

Прекратиха издирването на момичето, изчезнало на плаж "Атлиман"

Медицинското лице на плажа Тони Момчилова е оказала помощ на пострадалото момиче и на майка му. „Когато пристигнах, спасителите бяха привели момичето в добро общо състояние. Установих нормален пулс и дишане”, обясни тя.

Спасител на плажа обясни, че вчера морето е било опасно, имало е ями. „В района е доста опасно, защото вълните се завъртат”, добави той.  Туристи не се съобразяват с това, че част от плажа попада в неохраняемата зона.