„В момента в който сме готови с решението, ще го обявим”, каза още тя

„Стратегията ни за президентските избори се обсъжда в момента. Ние сме коалиция от три партии. Обсъждат се всички варианти. В момента, в който сме готови с решението, ще го обявим”. Това заяви Антоанета Цонева от „Демократична България".

Мария Капон: Не е сериозно някой да се качва на гърба на Петър Стоянов

„Предстои кампания, която трябва да се свърже с избирателите. Тя трябва да каже ясно как ще бъде управлявана страната, с какъв дневен ред, с какви управленски приоритети и кои са хората, които ще поемат отговорността за управлението”, каза тя относно предстоящите парламентарни избори.

Запитана какво е вътрешното желание на партията и дали е правен анализ за това дали е по-добре за тях като брой депутати, ако те се явят с отделен проект или ако отредят водачески места в листите на Асен Василев и Кирил Петков, тя отговори: „Не искам по този начин да обсъждам поведението на Асен и Кирил. Решението, което трябва да се вземе е тяхно. В момента, в който Асен Василев и Кирил Петков престанат да бъдат служебни министри, те ще вземат своето решение. Оттам нататък разговорите между „Демократична България” и тях е нормално да започнат. Желанието ни е за пълно взаимодействие с двамата”.

Борисов: Президентският пост никога не ми е бил интересен

„По отношение на политики с тях се намираме на една и съща страница. Онова, което Петков предприе по отношение на ББР, е изцяло в синхрон с политиката на „Демократична България”, добави Цонева.

Целия разговор гледайте във видеото.