Автомобилът се е движил между кърпите и чадърите

Преди два дни ви разказахме за джип, преминал през плажа в Кранево. Според очевидци автомобилът се е движил по плажната ивица между кърпите и чадърите, дори влизал във водата. Според свидетели водачът на джипа се е представил за директор на местното училище, което обаче се оказва, че не е вярно.

В ранния следобед на 11 септември появата на джип, който шофира между кърпите и чадърите на плажа в Кранево, предизвиква бурни реакции.

Случаят е прецедент, категоричен е кметът на курортното селище Румен Николов.

„При мен това нещо се случва за първи път. Аз ви казах, че концесионерите са изключително съвестни и добронамерени към своите гости и туристи”, каза той.

От „Моята новина”: С джип на плажа в Кранево (ВИДЕО)

По разказа на очевидци мъжът се е представил за директор в местното училище, но в действителност това не е вярно, а истинският директор е възмутен от това, че е използвано името му.

„Абсолютно нищо общо нямам. Останах много учуден и изненадан. Разбрах от близки”, каза  Желязко Атанасов, директор ЦСОП  "Академик Тодор Самодумов".

А истинският водач е 58-годишен мъж от Търговище. По информация на NOVA полицията го открива в непосредствена близост до бунгалата в селото няколко часа след случилото се.

„Шофьорът е с отнето свидетелство за управление. Съответно при извършената допълнителна проверка се установява, че същият преди да влезе по плажната ивица е направил ПТП, като се е ударил в саксия, служеща за преградно съоръжение”, заяви  Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Добрич.

С КОЛА ПОД ЧАДЪРА: Защо продължава да се паркира на плаж "Болата"

Оказва се, че това не е първото провинение на извършителя.

„Мъжът до момента е наказван 14 пъти с наказателни постановления и 11 глоби по фиш. Осъждан е 3 пъти за шофиране след употреба на алкохол”, каза Минев.

А от прокуратурата в Балчик съобщиха за NOVA, че по всяка вероятност на мъжът ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство с изключителна дързост и цинизъм при управление на МПС. Тепърва предстоят разпити на свидетели и разглеждане на материалите по случая.